Att stimulera det neuromotoriska underlaget (NMU) kan göras på oändligt många olika sätt. Ibland finns behov för att få NMU utfört av en annan person som utför rörelser på dig. Genom en SlowDown-behandling ges möjligheten till en fördjupad effekt av vad stimuleringen kan ge.

På en bänk likt massage utförs långsamma rörelser av en terapeut som också kvalitetssäkrar övriga beståndsdelar för att öka effekten.

Terapeuterna är specialutbildade i hur behandlingen ska utföras och har en kommunikolog kopplad till sig för kvalitetssäkring av behandling och för coaching/stöd om en individ behöver det.Effekterna av en behandling kan vara flera då SlowDown bidrar till ökad balans i kroppens olika delar. SlowDown upplevs ofta under behandling som avkopplande och återhämtande både fysiskt och mentalt.

Tre syften till en SlowDown-behandling

1. Återhämtning och avslappning. När en annan individ utför SlowDown på dig blir avslappningen ofta mer djup och effekten tenderar till att öka. Även om man utför SlowDown själv rekommenderar vi komplettering av behandling regelbundet.

2. Inför ett personligt förändringsarbete. Ibland finns det skäl till att behöva stimulera SlowDown inför ett förändringsarbete hos en individ. Då stimulerar vi de processer som är kopplade till vår inre uppmärksamhet och därmed kommer vi närmare kontakt med oss själva.

3. Kraftgivare under förändringsarbetet. För att skapa kraft och bättra på förutsättningarna för ett lyckat förändringsarbete krävs många gånger stimulering av NMU.


Eva 61 år berättar

Mitt arbete är oerhört påfrestande både fysiskt och mentalt där saker och ting kan ske oerhört plötsligt och där hög anspänning krävs. I många år har jag haft problem med värk och framförallt min sömn. Jag har många gånger upplevt det svårt att koppla av och koppla från jobbet. 

Jag började med SlowDown för 6 månader sedan och det hjälper mig att känna mig mer trygg i mig själv. Har strategier för att slappna av. Min sömn har blivit betydligt bättre. Framförallt är SlowDown en skön upplevelse och en meningsfull stund med mig själv och mitt inre.


Mia 33 år berättar

Jag var tidigare sjukskriven på grund av en utmattningsdepression. Jag såg själv inte signalerna eftersom jag var så oerhört fokuserad på allt runt omkring mig, vad jag skulle göra härnäst och de krav som jag upplevde från mig själv och andra. Under den tiden jag var sjukskriven var SlowDown en del som bidrog till att jag idag är frisk från min utmattning. SlowDown är numera det verktyg jag använder mig av de dagar jag upplever att jag har haft för hög belastning, är trött eller får oroande tankar. Det hjälper mig att finna energi och kraft i hur jag själv ska ta mig vidare för att hålla mig mer i balans. . 


Vi som utför SlowDown


Så här säger vår terapeut Pernilla om SlowDown

För ca 10 år sedan kom jag i kontakt med SlowDown för första gången. Hade då en del i bagaget som oroade mig men som jag aldrig gjort upp med. Efter några gånger av SlowDown så lossnade mycket & gav mig ett lugn & ett helt nytt tankesätt kring "jobbiga" situationer. I dagsläget har jag fått verktyg att ta fram & jobba med när jag själv känner mig i obalans & i behov av framför allt återhämtning. Har idag även förmånen att få jobba med SlowDown behandlingen ut mot mina kunder vilket också ger mig massor. Jag får själv komma i rätt sinnesstämning vilket ger effekter på mig senare under kvällen. Jag blir lugn av SlowDown & tänker klarare. Ett viktigt moment för mig att finna återhämtningen i vardagen!


Är du terapeut idag och vill bidra till människor välmående? Då kan du bli SlowDown-terapeut. Maila oss på info@myslowdown.com så berättar vi mer.