"Tänk om vi kunde bjuda världen på detta"

Med de orden skapades ett samarbete och en vänskap som är grunden till där vi är idag. 

Vår bakgrund började inom idrotten där vi som kollegor arbetade med en mängd olika utvecklingsprojekt. Vi fann tidigt en gemensam passion för att se och uppfylla något bättre oavsett som det är en bättre organisation eller en mer välmående individ. 

Vi insåg tidigt att det går att göra bättre och i många år fick vi möjligheten genom olika roller inom idrotten att utveckla föreningar och ledare, coacha presterande individer, få människor att må bättre, designa utbildningsprogram och mycket mer. 

Vi kom alltid tillbaka till en och samma tanke, vi ville hjälpa individer att må och utvecklas bättre. Så för några år sedan började en gemensam resa att bjuda på det vi lärt oss för att hjälpa och utveckla andra att ta steg i en annan riktning. 


Maria Nilsson är tjejen som gillar det enkla, det naturliga och det som kan läras det lär sig Maria. Att röra sig varje dag är en självklarhet för Maria, precis som att optimera alla andra faktorer utifrån hennes motto: Frihet, enkelhet och flexibilitet. Maria dyker ned i allt som kan läras och förstås. Lärande är i allt dess slag gör henne närmast oslagbar i att fånga upp det senaste inom ett visst kunskapsområde. 


Eric Fransson, killen som hela tiden söker den optimala strategin för att komma framåt, för att utveckla och för att göra nånting bättre. Eric söker förståelsen och gillar ju mer komplext det är desto mer intressant blir det för honom. Att få klura, tänka, reflektera, vrida och vända ja det är helt klart en hobby för Eric. Han drivs av det personliga mötet och älskar att få bjuda på meningsfull kunskap och förståelse. Tillsammans är vi teamet som är nördiga kring pedagogiska leveranser och som vill bjuda världen på en fantastisk potential som är bättre och då bidrar vi samtidigt till en bättre värld. 


Eric är certifierad kommunikolog, bor i Karlskrona och driver företaget Mindpiece. 

Maria är certiferiad kommunikolog och har en kandidatexamen inom biomedicin med inriktning mot fysisk träning. Maria bor i Helsingborg och driver sitt företag Möjlighetsmolnet. 

Tillsammans har Eric och Maria gjort ett omfattande sorteringsarbete kring hur livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och välmående inom områden som kost, rörelse, mentala färdigheter, sömn och yttre miljö. Denna sortering har sedan sammansatts till en förståelse i hur allt hänger ihop och påverkar oss som människor för att skapa kraftfulla förändringsarbeten

SlowDown är en aktivitet som i de flesta fall är helt avgörande för att uppnå den önskade utveckling inom hälsorelaterade förändringsarbeten. SlowDown är således ett koncept inom ramen för ovan systemiska förståelse. 


Mer SlowDown 

Instagram 

Facebook